Monday, 24 June 2013

Diberi cuti oleh kerajaan kerana jerebu

  HI assalamualaikum..

hari ini isnin..alhamdulillah dato sri najib beri saya cuti..dia risau kan keselamatan rakyat dia..terima kasih dato sri najib saya berbangga menjadi rakyat awak yang setia huhu...jerebu sekarang semangkin tinggi bacaannya..marilah bersama2 kita solat hajat,baca yasin..untuk redakkan jerebu di malaysia ini..

   saya sebagai pelajar di SMK (P) KAPAR..SAYA SANGAT SERONOK TAK PERGI SEKOLAH..LAH ILA TAHU KORANG YANG BERSEKOLAH LAGI SUKA KAN SEBAB TAK SEKOLAH..ILA TAHU PERASAAN SEORANG PELAJAR "SEKOLAH" MASING2 NAK CUTIKAN..HAHA

   So hari nie ila teman kan mak g pasar..kat pasar semua ikan,udang.sotong,dan sebagainya..mahal sangat sebab dorang tak turun ke laut..haze lah katakan..mak ila pon beli lah ikan parang masak asam pedas..ermm nyum nyum lazatnya huhu..

Gambar sekitar meru.. 

terukkan sampai kan family saya pon dah start batuk2..pening..so saya pesan kan luar sana jangan lupa pakai mask..sebab kene jaga kesihatan kita sendiri..jngn keluar selalu sebab bahaya kan diri anda juga..

sampai sini lah ila nak ceritakan kisah haze di meru yang semakin tinggi bacaanya..thanks sebab sudi baca entry ila..

 

   

Sunday, 23 June 2013

Bertahun Aku Lupa Akan Kau

 Assalamualaikum...

   hi korang lamanya tak update..lama sangat2 rasanya..yela lagi-lagi dah masuk form4 nie banyak keje-keje sekolah yg diberi oleh cikgu..serious rindu nak update tapi bayangkan muka cikgu yg garang mcm singa tue..perhh tak sanggup nak ditangguh2 kan keje yg diberi..lagi pun saya tak diajar untuk menanguhkan keje yg diberi..

   last ak update masa 2012..tak ke lama tue..huhuhu..janggal rasa nak tulis sebab dah lama  tak menulis..so dah masuk form4 nie rasa tergugat juga pembelajarannya..susah memang susah lagi2 karangan BM yang bertambah patah perkataannya..orang kata form4 untung sebab rehat sekejap mcm honeymoon..tapi bagi ak tidak sebab masa berlalu terlalu pantas sedangkan ak terkapai2 lagi mengejar yg diajar oleh guru ku..

   hary weekend..dekat rumah ak dilanda haze semua ini kuasa allah..setiap yg berlaku didunia ini mesti ada hikmahnya..so mcm kat genting highland je ak tengok depan rumah aku nie :)huhuhu..ak nie jenis tak ambik kisah tentang dunia luar (yeye je ak nie) tula pagi2 je bangun tengok2 kabur kat luar..(baru tahu tue pagi tadi)..

   A very busy weekend rasa tak puas je..kalau nak cuti kene mintak izin dengan mak dulu..kalau tak leyh..tak boleh la..sekarang kalau nak di pendek kan cerita hari minggu mmg sibuk menolong mak di dapur and tolong mak sebab nak meniagakan isnin hingga jumaat..itu lah keje harian ibuku setiap hari mencari sesuap nasi untuk anak2..haha..bersama ayahku yang berkeje keras dan melalui panas terik diluar..kesiannya mak ngn abah..

   apa yang berlaku ak tak salah kan takdir ini semua kuasa allah.ak sebagai anak bongsu ak nak tunjukkan kat mak ngn abah ak boleh pengang segulung ijazah in sya allah..doakkan saya yang terbaik sebab masa berlalu terlalu cepat..top top ak dah form5..ada sedikit  nervous dihati ak ini..i hope uols happy my story so korang jngn lupa like ye..


thanks sebab singah entry chik chenta bella

 

 




Thursday, 18 October 2012

                                             





                                     FIRST TIME MASUK SNOWALK



bila sampai je i city shah alam.. tak sabarnya nak masuk bende nie yela firstime....huuu....bila masuk je dalam nie steady lagi...rasa tak sejuk sangat sebab "baru masukkan" haha..bila dah sejuk sikit perhhhh beku bhai.....tak dapat bercakap terlampau sejuk....tak tahan betul...dah lah tak pakai boot..ingatkan tak sejuk sngt....ala dia sejuk pon sebab pasang aircone berlambak...mana tak bekunya...haha...mula2 masuk je berlagak..."takkan sejuk sangat la"bila dah masuk baru terasa beku..mcm nak mati dalam tue...errr...bila keluar je kaki aku berair...yela bekukan....tak tahan...pastu bila dah kuar boleh masuk balik dalam nie....mmg tak lah aku nak masuk balik...boleh mati kalau duduk lama2.....errr....


                                                                  




                                                      

                                                     KEPERGIAN PMR   


ASSALAMUALAIKUM....DENGAN TAJUK YANG AKU TULIS SEBAB AKU TERHARU...AKU DAPAT MENJAWAB PMR DENGAN KESEJAHTERAAN YANG BAIK DAN KESIHATAN PON BAIK...ALHAMDULILLAH....WALAUPUN SUDAH BERAPA HARI PMR TELAH MENINGGALKAN AKU..AKU BERASA SANGAT TAKUT..."TAKUT KENAPA YE"?..AKU TAKUT UNTUK MENGAMBIL RESULT APABILA SUDAH DIUMUMKAN..INSYALLAH JIKALAU AKU BERUSAHA TENTU AKU DAPAT KEJAYAANYA...AKU HARAP DAN AKU YAKIN AKU LULUS DALAM PMR TAHUN INI....DENGAN DOA SEORANG IBU DAN BAPA INSYALLAH....WALAUPUN PMR SUDAH BERLALU STREES ITU MUNGKIN ADA DALAM DIRI INI...KERANA TAKUT AKAN KEPUTASAN YG AKAN KELUAR TAK LAMA LAGI....HUUUUUU......GAMBAR TUE MENUNJUKKAN AKU BEGITU STREES APABILA PMR TIBA....SAMPAI SINI SAHAJA LA YANG BOLEH AKU TAIPKAN UNTUK KORANG BACA.....ACTUALLY AKU BERHARAP AKU DAPAT MEMBANGGAKAN KEJAYAAN AKU KEPADA KEDUA IBU BAPA AKU YANG TELAH BANYAK MENDOAKAN KEJAYAAN AKU...AMIN...

Tuesday, 24 January 2012

majlis tunang....my sister cahaya cinta ilahi....

asalamualaikum korang semua....dan salam sejahtera....






     eh eh dah lama sngt ila tak hupdate nie....buzy giler sampai ila x leyh nak hupdate blog....nak tahu tak ila nak cite apa hari nie..haha...harinie tarikh 24.1.2012 hari selasa....tarikh tunang akak saye pada 22.1.2012 hari ahad....memang meriah sngt suka la ila nie melaram...hahaha....ila gembira sangt akak ila da tunang....akak ila yang first...nah layan la gambar akak ila yang comel nie bila dia mekap....
 



Tuesday, 3 January 2012

papa i love u

assalamualikum semua..salam sejahtera...sihat?
    esok ila nak sekolah da ....rase sekejap je cuti..dan ila nak PMR....ila takut la nak PMR....
eh eh..korang nak tau tak..tadi ila tengok cite papa i love u...seronok sngt2....tapi hero dia x handsome la..haha..
first time ila tengok wayang x ramai org..hanya dalam 7/5 org..hehe..macam x seronok la...because ila tak suka sikit org macam sunyi sngt....k la korang layan la gambar nie ye.... gambar tu comel kaan mia....dalam cite nie dia sngt2 comel..ila suka dngn watak dia..hehe....ok la ila nak tido nie.....esok ila nak sekolah..and korang2 pon nak start sekolah kan....selamat bersekolah.....doakan ila ye belajar sungguh2..hehe..peace..(Y)